Снимка БулфотоПолицейското насилие срещу протестиращи в България набира все по-широк отвзук.Елена

...
Снимка БулфотоПолицейското насилие срещу протестиращи в България набира все по-широк отвзук.Елена
Коментари Харесай

Елена Йончева води евродепутати за разследване на полицейското насилие

Снимка Булфото

Полицейското принуждение против протестиращи в България набира все по-широк отвзук.

Елена Йончева дружно с европейски депутати, част от мониторинговата група за народна власт, ще разследват полицейското насилие срещу протестиращи в София предходната година. 

Това ще стане по време на задачата им в България в края на септември.

Йончева заяви, че са предвидени срещи с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, по време на които ще се изиска информация за неприемливото държание на чиновниците на реда през юли 2020 година

Потресаващите видеозаписи, на които се вижда по какъв начин няколко полицейски чиновници упражняват свирепост и насилие срещу протестиращи младежи, бяха публикувани в петък вечерта.

Бившите ръководещи от ГЕРБ, позволили безнаказано, и по този метод насърчили, сходно държание, би трябвало да понесат политическа отговорност. Преките участници - да бъдат осъдени съгласно законите в страната.

Именно това е същността на правовата страна, която България би следвало да бъде.

Неприемливо и отвън всевъзможни демократични стандарти в страна членка на Европейски Съюз е да се позволява отминаването на случая без да се вземат ограничения, разяснява Елена Йончева.

Тя разгласи, че ще направи всичко в нейните пълномощия като европейски депутат и член на Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE), както и като единствен представител на България в мониторинговата група за народна власт, полицейското принуждение да не остане без последици.

В безпрецедентната резолюция за България, която Европейският парламент одобри през октомври 2020 година, е отбелязано с паника и безпокойствие протичащото се в страната, в това число и насилието против протестиращите българи, разяснява тя.

Доказателствата за това, които виждаме през днешния ден, единствено удостоверяват казаното към този момент в резолюцията, допълва Елена Йончева, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР